Menü Örneði
DUYURULAR

ıcert ınternatıonal

IC. Uluslar arası Kontrol ve Sertifikasyon Denetim ve Gözetim EÄŸitim Hizmetleri San.Tic. Ltd.Åžti..

 30.12.2010 tarihinde 

-    YaÅŸ meyve sebze

-    Tarla Bitkileri

-    Çiçek ve süs bitkileri

-    Fide ve Fidancılık

-    Çay.

 Yetki Kapsamında Belgelendirme Hizmetlerine BaÅŸlamıştır.

* KuruluÅŸumuz AKREDÄ°TASYON çalışmalarına baÅŸlamıştır.

 

HABERLER

haberler

 

DiGER DiLLER
 


IFS (INTERNATIONAL FOOD STANDARD) TARİHSEL GELİŞİMİ


2002 yılında Alman perakendecileri HDE (Hauptverband des Deutschen Einzelhandel) genel gıda güvenlik standardı oluÅŸturmak ve geliÅŸtirmek üzere çalışma grubu oluÅŸturarak IFS (Uluslararası Gıda Standardı) standardını geliÅŸtirdiler. GeliÅŸtirilen standat GFSI (Global Food Safety Initiative) tarafından da kabul edildi. 2003 yılında Fransız FCD (Federation des Entreprises du Commerce et de la Distribution) perakendeciler grubu ve toptancıları da bu çalışma grubuna dahil olarak IFS standardı 4. versiyonu geliÅŸtirme çalışmalarında yer aldılar.
IFS, perakendeciler için özel etiket ( private label) üretimi yapan üreticilerin gıda güvenliÄŸinden emin olmak ve kalite seviyelerini izlemek üzere oluÅŸturulmuÅŸ uniform bir araçtır. Gıda iÅŸlemenin tüm basamaklarına uygulanabilir. IFS çalışma grubu HDE (Almanya) ve FCD (Fransa) tarafından oluÅŸturulmuÅŸ ve amacı;  
Sertifikasyon kuruluÅŸları ve denetçiler, üreticiler ve perakendecilerle temas saÄŸlamak,
IFS denetimini baÅŸarmış kuruluÅŸlar, sertifikasyon kuruluÅŸları ve denetçiler için veritabanı oluÅŸturmak,  Farklı dillerde standard yayınlanmak, EÄŸiticinin eÄŸitimi için kurslar ve denetçiler için yazılı ve sözlü sınav organizasyonu gibi konularda çalışmalar yürütmektir. Bu çalışmaları yürütmek üzere ve iletiÅŸim için Paris ve Berlin;de iki IFS Ofisi oluÅŸturulmuÅŸtur.

2007 yılında IFS çalışma grubu, belgeli kuruluÅŸlar, perakendeciler, gıda güvenlik otoriteleri, belgelendirme kuruluÅŸları ve uzman görüÅŸleri doÄŸrultusunda yaptıkları çalışma ile IFS standardının 5. versiyonu oluÅŸturmuÅŸ ve standart 01.08.2007 tarihinde yürürlüÄŸe girmiÅŸtir. 5. versiyon çalışmalarında Ä°talya da yer almış olup 3. IFS ofisi burada oluÅŸturulmuÅŸtur. 31.12.2007 tarihine kadar standardın versiyon 4 ve 5;i birlikte yürürlükte olup, 2008 yılı itibari ile 5. versiyon geçerli olacaktır. 5. veriyonun 2007 yılı sonuna kadar major dillerde yayınlanması hedeflenmektedir.
5. versiyonda yer alan önemli farklar; standart gerekliliklerindeki;KO; sayısındaki artış, temel, yüksek ve tavsiye için farklı kontrol listesi olmaması, yüksek seviye belge hakkı kazanımı için puanlamadaki artış, denetçi yetkinliklerinde deÄŸiÅŸimler sayılabilir.

Samsun Kombi Servisi - Web Tasarım Faks :90 216 444 38 61
Telefon :90 216 444 38 61
BAHARÄ°YE CADDESÄ° SÃœLEYMANPAÅžA SOKAK AYBERK Ä°Åž MERKEZÄ° KAT:4 NO:48