Menü Örneði
DUYURULAR

ıcert ınternatıonal

IC. Uluslar arası Kontrol ve Sertifikasyon Denetim ve Gözetim EÄŸitim Hizmetleri San.Tic. Ltd.Åžti..

 30.12.2010 tarihinde 

-    YaÅŸ meyve sebze

-    Tarla Bitkileri

-    Çiçek ve süs bitkileri

-    Fide ve Fidancılık

-    Çay.

 Yetki Kapsamında Belgelendirme Hizmetlerine BaÅŸlamıştır.

* KuruluÅŸumuz AKREDÄ°TASYON çalışmalarına baÅŸlamıştır.

 

HABERLER

haberler

 

DiGER DiLLER
 


BRC GLOBAL GIDA GÜVENLİĞİ STANDARTLARI


BRC MüÅŸteri Ürünleri (Customer Products)
özel markalı ürünlerle ilgili yasal yükümlülükler tedarikçilerin teknik yeterliliklerinin onaylanmasını da içeren faaliyetleri kapsar. Bu standart tüketici ürünleri tedarik eden firmaların belgelendirilmelerinde genel bir temel saÄŸlayarak perakendecilerin yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine ve tüketicilerin korunmasına yardımcı olur. MüÅŸteri ürünleri ile ilgili olan BRC Standardının bazı bölümleri genel olarak uygulanabildiÄŸi gibi bazı bölümleri ürüne özel uygulanır.

Genel bölümler; imalat, ham madde alımı, hazırlık, geliÅŸtirme, paketleme ve depolama alanları, personel alanları, fiziksel, kimyasal ve biyolojik ürün kontaminasyonu riski, tehlike ve risk yönetim sistemi, ürün dizayn/geliÅŸtirme, personel hijyeni ve eÄŸitim


BRC / IOP Teknik Standardı- Ambalaj Malzemeleri


BRC ve IOP (Ambalajlama Enstitüsü) standardı perakendecilere ve gıda üreticilerine yasal yükümlülüklerini yerine getirme hususunda yardımcı olması amacıyla hazırlamıştır. Standart perakendecilere gıda ürünleri için ambalaj tedarik eden firmaların denetlenmesi için genel bir temel oluÅŸturarak tüketicilerin korunmasını saÄŸlamaktadır.

BRC - Gıda Standardı
Gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının saÄŸlanması amacıyla BRC büyük Ä°ngiliz perakendecileriyle “BRC- Gıda Standardını yayınladı. Bu standarda uygunluÄŸun saÄŸlanabilmesi için gıda endüstrisi (tedarikçiler) altı temel kriteri yönetim sistemlerine adapte etmelidirler.

Standart; HACCP Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi, Tesis Çevre Standartları, Ürün Kontrolü
Süreç Kontrolü, Personel bölümlerinden oluÅŸmaktadır.

BRC Gıda Standardı, gıda iÅŸlenmesini kategorize etmiÅŸ ve 6 baÅŸlık altında inceleyip yayınlamıştır. Firmalar belgelendirme baÅŸvurusu yaparlarken bu kategorileri inceleyip kendileri için uygun olan kategori üzerinden baÅŸvuru yapmalıdırlar.

1.Ä°ÅŸlenmemiÅŸ et ve balık ürünleri (Kırmızı ve beyaz et- balık, iÅŸlenmemiÅŸ et ve balık ürünleri)
2.Üretim (Taze ve dondurulmuÅŸ meyve ve sebze)
3. Günlük Yiyecekler(süt ve süt ürünleri, yumurta
4. PiÅŸirilerek dondurulmuÅŸ, yemeÄŸe yada piÅŸirmeye hazır et ve balık ürünleri
5. Çevre koÅŸullarına dayanıklı, ısı korumalı, paketli gıda ürünleri
6. Çevre koÅŸullarına dayanıklı diÄŸer gıda ürünleri (içecekler, unlu mamuller, kurutulmuÅŸ gıdalar, hafif gıda ürünleri ve kahvaltı tahılları, sıvı ve katı yaÄŸlar, gıda katkı maddeleri)

BRC Ä°ngiltere’de perakende ticareti temsil eden ticari bir örgüttür. Bu örgütün üyeleri büyük maÄŸazalardan köÅŸe başı büfelerine kadar farklı büyüklükte olabilir. BRC perakendeciliÄŸi ve tüketiciyi etkileyen birçok konu ile doÄŸrudan ilgilenmektedir ve lobi faaliyetleri ile Ä°ngiltere ve AB’de bu noktalara dikkat çekmeye çalışmaktadır.

Ä°ncelendiÄŸinde Ä°ngiliz perakende gıda pazarının %38’ini perakendeci markalarının (Retailer Brands) oluÅŸturduÄŸu görülür. Bu ürünler kalite açısından markalı ürünlerden aÅŸağı kalmamakla beraber fiyat açısından tüketiciye cazip gelebilmektedir. Aynı zamanda yiyecek satışlarının %60’ının da 5 büyük perakendeci tarafından yapıldığı göz önüne alınırsa bu firmaların kalite, fiyat ve yenilikler konularında nasıl agresif bir rekabet içinde oldukları anlaşılabilir. Bunun sonucunda Ä°ngiltere, yurtdışından büyük miktarlarda ürün ve girdi satın almakta ve ürün güvenliÄŸini saÄŸlamak için de BRC Teknik Standartlarının, Kalite Yönetim Sistemlerinin ve diÄŸer spesifik gerekliliklerin uygulanmasını ÅŸart koÅŸmaktadır.

Konu ile ilgili BRC Global Standartları yayınlanmadan önce paketleme malzemeleri üreticileri ve tedarikçiler tesislerde hijyen tetkikleri yaparak yürürlükteki yönetmeliklerin gerekliliklerini karşılamaya çalıştılar. Aynı ÅŸekilde pek çok perakendeci ve gıda üreticisi de bu iÅŸyerlerini denetleyerek buralardaki prosedürlerin kendi gerekliliklerini karşıladığını teyit ettiler. Ancak tüm bu çalışmalar birbirinden kopuktu.

2001 yılında BRC ve IoP birlikte bir teknik standart yayınlayarak hem gıda üreticilerinin hem de perakendecilerin yasal zorunluluklarını karşılamada destek olacak bir doküman hazırladılar. Bu standart sayesinde gıda ürünleri için ambalaj temin eden iÅŸletmelere yönelik ortak bir deÄŸerlendirme süreci tariflendi ve bu sayede tüketicinin korunması saÄŸlandı. Ambalaj endüstrisinin, kullanılan malzeme, prosesler ve teknolojiler açısından bakıldığında çok farklı uygulamalara sahip olduÄŸu ortadadır. Sektörün profesyonel temsilcisi olarak BRC bu standardın gerekliliklerinin sektörde pratik olarak uygulanabilir olduÄŸunu garanti altına almıştır.

Samsun Kombi Servisi - Web Tasarım Faks :90 216 444 38 61
Telefon :90 216 444 38 61
BAHARÄ°YE CADDESÄ° SÃœLEYMANPAÅžA SOKAK AYBERK Ä°Åž MERKEZÄ° KAT:4 NO:48