· ISO 22000:2005 ile pazarda güven saÄŸlama
· ISO 22000:2005 ile gıda kaynaklı hastalık riskinin azalması
· ISO 22000:2005 ile gıda arzında güvenirliliÄŸi arttırması
· ISO 22000:2005 ile tüketicinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi
· ISO 22000:2005 ile Standart dışı üretimde azalma dolayısıyla ürün geri dönüÅŸlerinin ortadan kalkması ve imaj korunması
· ISO 22000:2005 ile Yönetime kritik bilgilerin sunulması suretiyle kolay karar verebilme olanağının saÄŸlanması,
· ISO 22000:2005 ile Tüketicilerin gıda güvenliÄŸi ile ilgili taleplerinin tamamının karşılanması.
· ISO 22000:2005 ile Ürün geri toplama riskinin minimuma olması,
· ISO 22000:2005 ile Uluslararası düzeyde tanınan bir sistem olması nedeniyle ihracat kolaylığı
· Gıda güvenliÄŸi tehlikelerinin tanımlanması ve kontrol önlemlerinin uygulanması için sistematik ve önleyici bir yaklaşımdır
· ISO 22000:2005 ile Yasal denetim hakkı olan kuruluÅŸların denetimine yardımcı olması,
· ISO 22000:2005 ile Yasal harcamaların ve sigorta maliyetlerin azalması,
· ISO 22000:2005 ile Pazara ulaşırlığı artırması,
· ISO 22000:2005 ile Kaynakların daha iyi ve etken maliyetle kullanımını saÄŸlayan temel faktörler üzerinde odaklaÅŸması
· ISO 22000:2005 ile Üretim maliyetlerinde azalma saÄŸlanması (ürün iadelerini ve kayıpların azaltması)
· ISO 22000:2005 ile Ürün kalitesinde sürekliliÄŸi saÄŸlaması,
· ISO 22000:2005 ile Halk saÄŸlığı maliyetlerinin azalması, teminine yönelik ilgisinde artış olması
· Çalışma ortamının iyileÅŸmesi,
· ISO 22000:2005 ile Hata yapılarak kazanılan tecrübeye güvenmekten ziyade potansiyel tehlikeleri önceden haber vermesini saÄŸlamak.
· ISO 22000:2005 ile Etkin kontrol geliÅŸtirmeye sistematik olarak yaklaÅŸması,
· ISO 22000:2005 ile Tedarik zincirinde iyi bir yer edinme/güven oluÅŸturması
· ISO 22000:2005 ile Ä°yileÅŸtirilmiÅŸ dokümantasyon olması.
· ISO 22000:2005 ile Çalışanların iÅŸ veriminin ve memnuniyetinin artırılması,
· ISO 22000:2005 ile Çalışanların hijyen ve gıda güvenliÄŸi konusunda bilinçlenmesi,
· ISO 22000:2005 ile Yükümlülüklerini bilen ciddi ve profesyonel bir organizasyon oluÅŸturulması,
· Gıda zincirinin her aÅŸamasında kullanılabilmesi,
· ISO 9000 gibi kalite yönetim sistemlerinin tanımlayıcısı olması,
· Geleneksel muayene ve kontrol sistemlerinden daha etkili olması,
· FAO / WHO tarafından onay görmüÅŸ güvenilir bir sistemdir
|