BRC’ nin GeliÅŸimi;
- 1998- BRC Standard denetim standardı olarak yayınlandı
- 1999- EN 45004 akrediteli ilk Denetim Kuruşları onayladı
- 2000- 2. versiyon Haziranda biraz değiştirilerek yayınlandı
- 2000- CIES (Ticaret Odası CIES – The Global Food Business Forum ) tarafından Global Gıda GüvenliÄŸi ile ilgili ilk adım atıldı ve BRC Standardı, IFS Standardı ve HACCP Standardı GFSI Global Food Safety Initiative ile kıyaslandı
- 2002- 3. versiyon BRC standardı belgelendirme için yürülüÄŸe girdi
- 2003- BRC, GFSI (Global Food Safety Initiative ) tarafından onaylı bir standart olarak kabul etti
· 2005 Ocak 4. Versiyon
- 2008 Ocak 5. Versiyon standardın ismi uluslar arası amacına uygun ÅŸekilde revize edildi. Bundan sonra GLOBAL GIDA GÜVENLİĞİ STANDARDI olarak adlandırılıyor.
BRC’ nin baÅŸlıca amacı, uluslararası kabul görmüÅŸ gıda güvenliÄŸi standartlarını kapsayıcı bir çerçeve oluÅŸturmak ve gıda güvenliÄŸinin geliÅŸmesine yardımcı olmaktır. Biçim ve içerik açısından standart, gıda üreticilerinin çalışma sistemleri hakkında fikir verebilecek ÅŸekilde tasarlanmıştır. Böylece gıda güvenlik kriterleri ve takip prosedürlerinin standardizasyonu saÄŸlanmıştır.
BRC – Global Gıda Standardı Sertifikasına sahip olmayı isteyen firmalar; tedarikçi taleplerine uygunluk, gıda güvenliÄŸinin Ä°ngiliz tedarikçiler tarafından kabulü, tedarikçi denetim sayısında azalma, ürün güvenlik ve kalitesinde geliÅŸim, verimli çalışmada geliÅŸim ve rekabetçi pazar yapılanması gibi kazançlar saÄŸlayacaklardır. |